tapis 3

Treballs excepcionals dels alumnes de segon de l’IES Antoni Pous

Durant dos matins, els i les alumnes de segon de l’Institut Antoni Pous de Manlleu, han treballat la llana i el feltre. Amb llanes merina i tirolesa, han pogut crear uns tapissos de colors per penjar a l’escola, ben visibles. I dic ben visibles perquè són l’expressió del color i la vida,  i mereixen un lloc privilegiat. Val la pena que tothom els pugui veure i contemplar ja que és el resultat d’un molt bon treball !!  Enhorabona a totes i tots !!

 

flors taller dia 2

Una experiència nova amb el taller de flors

Les participants del taller de flors que vam fer durant aquest mes de maig, van quedar ben sorpreses del treball amb la llana. Per elles va ser la primera experiència amb el feltre, però la veritat, ningú ho diria !! El resultat és extraordinari ! Enhorabona i esperem repetir-ho aviat !

parades juntes

Anem a fira !

Aquest cap de setmana hem estat en diferents fires a Campdevànol i Manlleu. Tallers per infants i per adults, tastets de feltre per tothom ! Ens han acompanyat les noies de totdraps, un projecte social i de reciclatge de roba.

flors taller dia 2

Flors de feltre per la primavera

Mireu quines flors de feltre ! Les noies que van fer el taller el passat divendres 2 de maig, van gaudir d’ allò més treballant la llana i encara més veient-ne el resultat. Un tastet per obrir gana, i aviat un mocador de coll, o un fermall, o unes sabatilles,…

Visita dels alumnes de quart d’ESO de l’IES Miquel Martí Pol de Roda de Ter

Aquest mes de març ens han vingut a visitar i a fer un tastet de feltre els i les alumnes de quart d’ESO de l’IES Miquel Martí i Pol de Roda de Ter. Durant un matí s’han convertit en artesans i artesanes del feltre i han fet una funda pel mòbil. Hem explicat els tipus de llana que hi ha, l’hem pogut tocar i treballar fins aconseguir l’objectiu proposat.  Al final del taller ens han fet una entrevista relacionada amb l’associació MaresMon, per un treball que han de fer al llarg d’aquest final de curs. Tot plegat una experiència molt interessant !

grup

Les artesanes d’entrellana a CEARCAL de Valladolid

Les dues artesanes d’Entrellana han viatjat durant cinc dies al Centro Regional de Artesania de Castilla i Leon per aprofundir en la tècnica del feltre i nuno.

Aquesta combina el teixit de seda amb el feltre, aconseguint unes peces d’una autèntica bellesa.

Un grup de 10 dones dirigides per l’artesana Begoña Ordás, hem treballat de valent durant 24 hores i hem après moltes més coses sobre aquesta tècnica ancestral.

 

Entrellana a l’espai artesà ELS RENTANTS

A partir d’aquest mes de març ens podreu venir a veure, a preguntar, comprar, xafardejar i mirar al Passeig de Sant Joan, 2 de Manlleu, a l’espai artesà ELS RENTANTS. Hi som de 4 a 7 de la tarda i compartim espai, filosofia i treball amb el projecte Totdraps.

A tocar del canal de Manlleu, tenim un petit local on el reciclatge impregna les parets, on la roba, la llana, els fils i el feltre se’n fan protagonistes únics.

Si teniu curiositat per veure’l, el dia 19 de març fem portes obertes ! A més podràs participar en un taller de roba reciclada i podràs veure una demostració de feltre. Això serà de 3 a 7 de la tarda.